Sparen en beleggen voor later

Een wettelijk pensioen is vaak niet voldoende. Wil je toch volop genieten van het leven wanneer je op pensioen gaat? Wij stellen samen met jou het ideale spaar- en beleggingsplan op.

Pensioensparen

Wil je later financieel goed zitten? Begin dan nu met pensioensparen. Bij het kiezen van pensioensparen spaar je extra pensioen voor jezelf. Maandelijks of jaarlijks stort je geld en beleg je dat geld in een pensioenspaarfonds of pensioenspaarverzekering. Bij een pensioenspaarfonds neem je meer risico omdat je belegt in obligaties en aandelen. Hierbij ken je het rendement niet. Terwijl je bij een pensioenspaarverzekering de jaarlijkse minimumopbrengst wel kent.

Wanneer je aan pensioensparen doet, geniet je van een belastingvoordeel. Hoeveel dat voordeel bedraagt hangt af van je gekozen maximumbedrag.

Langetermijnsparen

Naast pensioensparen kan je ook aan langetermijnsparen doen om extra kapitaal op te bouwen. In 2022 kan je minimum 360 euro en maximum 2350 euro per jaar sparen. Wanneer je het maximumbedrag spaart, geniet je van een belastingvermindering tot 30%. Hoeveel de exacte vermindering bedraagt, is afhankelijk van je jaarlijkse netto belastbaar beroepsinkomen en het bedrag dat je spaart. Daarnaast kan je, in tegenstelling tot het pensioensparen, blijven sparen tot na je 65 jaar.

Niet-fiscaal sparen & beleggen

Ben je aan het sparen om de wereld rond te reizen of om een project te realiseren tijdens je pensioen? Bouw dan kapitaal op zonder fiscaal voordeel of spreid je huidige vermogen voor een potentieel hoger rendement. Wanneer je aan niet-fiscaal sparen en beleggen doet, doe je aan risicospreiding. Dit wil zeggen dat je spaart of belegt naargelang je eigen wensen. Dit kan met een gewaarborgd rendement of in fondsen zonder gegarandeerd rendement. Ook de manier waarop je spaart of belegt is zeer flexibel. Daarnaast betaal je weinig uitstapkosten op het bedrag dat je in tak 23 investeert en geen uitstapkosten op het deel in tak 21. Kies je voor fondsen? Dan beheren specialisten jouw fondsen zodat je deze niet zelf moet opvolgen.

Duurzaamheidsbeleid

Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Ook wij. Zo selecteren wij ethisch verantwoorde fondsen bij het kiezen van spaar- en beleggingsfondsen. Investeringen in bedrijven die aandacht besteden aan milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) zijn voor ons dan ook de beste keuze op lange termijn. Daarnaast hechten we veel belang aan de gemeenschappelijke waarden en normen van een fonds. We passen dan ook enkele principes toe in ons beleggingsbeleid voor tak 21 en tak 23.

Verzekeren bij Niels Savat Verzekeringen

  • verzekeringen op maat
  • optimale transparantie en klantgerichtheid
  • deskundig verzekeringskantoor in Brugge
  • professionele werkwijze
  • niet oververzekeren

Starten met sparen en beleggen